Иновативно лечение на пародонтоза

Начало » Иновативно лечение на пародонтоза

Преодоляване на пародонтита – Иновативният метод е разработен на базата на Микробиологичното откритие на Д-р Колева регистрирано в USA и клинични проучвания правени в лаборатория в Германия.

Сертификат Микробиологично откритие в областта на Пародонтологията регистрирано в USAИновативният лечебен метод за лечение на пародонтит представлява нов подход към традиционните методи за справяне със заболяването, като използва последните научни открития и технологии. От глобална до локализирана форма, хроничният пародонтит се оказва непостижим за многобройните стандартни лечения, които се предлагат днес. Но какво представлява този нов метод и как той може да помогне на хората, страдащи от този усложнен зъбен проблем?

Първото посещение при лечението включва професионална устна хигиена с помощта на Kavo Prophyflex. Този метод включва използването на специализиран инструмент за подобряване на здравето на устата. Целта е да се намали патогенното натоварване, като се подобри общото здраве на устата. Заедно с това, пациентите са мотивирани да приложат индивидуално подготвен разтвор, който ще помогне в този процес.

След двадесет дни се провежда второ посещение, при което се прилага Kavo Prophyflex Spec. Този метод е насочен към субгингивална дезинфекция, която е от ключово значение за поддържане на доброто здраве на венците и зъбите.

Третото посещение се фокусира върху изготвянето на индивидуален план за апликация на ErYag laser. Лазерната терапия помага за аблацията на патогенната флора и стерилизацията на кореновата повърхност под венците. Това може да допринесе за подобряване на общото здраве на устата и предотвратяване на допълнително развитие на пародонтита.

На четвъртото посещение се изготвя индивидуален план с приложение на микробиологичното откритие, патентовано в САЩ. Целта е стабилизация на зъбите с подвижност, измерена с Periotest. Тази новаторска техника може да спомогне за укрепване на зъбите и подобряване на качеството на живот на пациентите.

Предимствата на този иновативен подход са многобройни. Първо, той позволява избягването или редукцията на прилагането на перорално антибиотично лечение, което може да носи риск от странични ефекти. Второ, той предлага атравматично и безболезнено лечение, което значително подобрява опита на пациентите. Накрая, той допринася за ремисията на патологичния процес, като спира костната деструкция, свързана с пародонтита.

По препоръка се извършва проследяване веднъж годишно, ако е възможно, с професионална консултация в рамките на две години. Това помага за наблюдение на прогреса и за ранно откриване на всички потенциални проблеми.

В заключение, този иновативен метод за лечение на пародонтит предлага нов подход, който обещава да подобри живота на многобройните пациенти, страдащи от това заболяване. С комбинацията от научни открития, нови технологии и индивидуализирани планове за лечение, той предлага реална надежда за подобряване на устното здраве на хората по целия свят.